18-jarige verzint gewelddadige aanval na kermisfuif

OPGLABBEEK - Lenny, een 18-jarige jongen uit Opglabbeek, had afgelopen weekend de schrik van zijn leven. De jongeman getuigde in Het Belang van Limburg hoe hij na een fuif zwaar werd aangepakt door twee mannen. De politie onderzoekt de klacht van de jongeman. Maar het ziet er naar uit dat het hele verhaal verzonnen is.

De 18-jarige jongeman was zaterdagavond aanwezig op een kermisfuif in Opglabbeek. Rond 2 uur 's nachts was er een woordenwisseling tussen hem en een 19-jarige man. Volgens onze bronnen sprong Lenny bij de man in de rug, waarop die laatste hem een stamp verkocht, geholpen door een vriend.

In Het Belang van Limburg vertelt de jongeman - die anoniem wil blijven - uitgebreid hoe hij werd achtervolgd door dezelfde man en probeerde om aan hem te ontkomen door zich in de struiken te verstoppen.

Hij zou verschillende stampen in zijn gezicht gekregen hebben; en moest naar eigen zeggen van de twee mannen met zijn tanden op de stoeprand gaan liggen. De mannen zouden hem ook tegen een elektriciteitskast geduwd hebben en fysiek bedreigd hebben. De jongeman zou bij het hele incident een zware hersenschudding en verschillende schaafwonden hebben opgelopen.

Twijfel

De politie van de zone GAOZ, waartoe ook Opglabbeek behoort, bevestigt dat de jongeman een klacht indiende over deze feiten. De zaak wordt onderzocht, klinkt het. 

‘We namen intussen de verklaringen af’, zegt Jo Van Baelen, woordvoerder van politie GAOZ. De daders weerleggen de feiten en ontkennen het verhaal. ‘We hebben alle informatie aan het onderzoek toegevoegd. Bij zulke gebeurtenissen heb je altijd een woord en wederwoord. We volgen de zaak nu verder op en nemen daarbij alle informatie mee om dit verder af te handelen’, besluit Van Baelen

Het onderzoek loopt nog volop. De 'daders' ontkennen in hun verklaringen aan de politie stellig dat ze Lenny achtervolgd en aangevallen hebben. Hij heeft het hele verhaal volgens hen verzonnen. Daarom zijn ze van plan om zelf klacht in te dienen tegen Lenny wegens laster en eerroof.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio