Olivia Borlée: 'Op EK wil ik Olympische limiet lopen'

Olivia Borlée: 'Op EK wil ik Olympische limiet lopen'

Foto: Photo News

Olivia Borlée mikt op het EK atletiek, dat van 27 juni tot 1 juli doorgaat in Helsinki, op de limiet voor de Olympische Spelen. De zus van Kevin en Jonathan moet minstens een chrono van 22.80 seconden lopen om zich te kwalificeren voor Londen.

'Me plaatsen voor het EK was een doel op zich, maar nu is het grote objectief de kwalificatie voor de Olympische Spelen', vertelde de Brusselse sprintster dinsdag op een persconferentie in Brussel.

'Mijn voorbereiding werd in april verstoord door blessures. Mijn spieren konden de opeenvolging van het vele trainen niet altijd even goed aan, waardoor ook mijn achillespees mij parten begon te spelen. Daarom beslisten we om in die periode wat minder hard te trainen, maar maandag start ik hoe dan ook in Praag', aldus Borlée, die in de Tsjechische hoofdstad zowel de 4x100 meter als de 200 meter zal lopen.

Na de meeting in Praag staat het Belgisch kampioenschap op het programma (16-17 juni), waar ze de 100 meter en de 200 meter zal lopen. Alvorens ze naar Finland trekt, zal Borlée met haar broers van 18 juni tot 25 juni trainen in Zuid-Frankrijk.

In de Finse hoofdstad loopt Olivia Borlée behalve de 200 meter ook de 4x100 meter. Ook met de aflossingsploeg mikt ze op de limiettijd voor Londen.

Corrigeer