Stad huldigt basketpionier Marcel Daelemans

Stad huldigt basketpionier Marcel Daelemans

Marcel en zijn echtgenote kregen bloemen van burgemeester Loete. Foto: moens

Eeklo -

Het stadsbestuur heeft deze week basketpionier Marcel Daelemans gehuldigd. Marcel wordt dit jaar 90 en kreeg nu een ereplakket aan de ingang van de basketzaal in de Pussemierstraat.

Toenmalig atheneumleraar Marcel Daelemans richtte samen met Piet Gelaude in 1954 BBC Eeklo op en tot vorig jaar bleef Marcel trouw secretaris van de club, 57 jaar lang dus! Hij was er manusje van alles en maakte wel en wee mee van de basket op de verschillende locaties in de stad: het Heldenpark, achter het zwembad, de India Jute, de Yeti en uiteindelijk de sporthal en huidige basketzaal.

Gedenkplaat

Marcel Daelemans volgt nog altijd trouw alle thuismatchen van de club van zijn hart. In 1974 kreeg Marcel al een stadsmedaille. In 1999 werd hij geridderd in de orde van den Eekloschen Herbacker (als stichter van de bbc). Hij lag ook mee aan de basis van de oprichting van de huidige basketzaal in 1991. Die kwam er door toedoen van de toenmalige raad van bestuur: Voorzitter Roger Verbiest, secretaris Marcel Daelemans, penningmeester Jef Lefever en de beheerders toenmalig burgemeester Roni De Waele, dokter Guy Vereeken en Johan Savat. Architect was Luc Verstraete. Hun namen zijn nu vereeuwigd op een gedenkplaat aan de inkom van de baskethal. Dat gebeurde in aanwezigheid van het stadsbestuur en de basketfamilie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio