Strafste Gentenaar gaat Olympisch

GENT -

Strafste GentenaarFreek Braeckman gaat bij het begin van de Olympische Spelen een uitdaging van de stad Gent aan. Het VRT-nieuwsanker gaat van de Tower Bridge naar de Big Ben in Londen lopen. Dat is een afstand van zo'n 4 tot 5 kilometer. Onmiddellijk daarna zal hij één mijl met een handbike rijden.

De stad Gent koppelt daar nu een wedstrijd aan. De tien personen die het best kunnen raden hoe lang Freek Braeckman daarover zal doen, kunnen een sporttas winnen. De sporttas is bijzonder, in die zin dat ze gemaakt is uit een oude banner van de Sportdienst. Freek Braeckman zal de tas ook signeren.

Vice-wereldkampioen Wim Decleir heeft zowel voor de kandidaat-deelnemers aan de wedstrijd, als voor Freek Braeckman een paar tips: ‘Het lijkt me best dat Freek vanaf nu toch één keer per week een goed halfuur zijn armspieren traint in een fitnesscentrum, want het is niet omdat je een geoefend fietser of loper bent, dat je kan handbiken.'

Voor wie wil schatten hoe lang Freek erover zal doen, nog een tip. ‘Ikzelf haal een snelheid van 40 km per uur, dus reken uit hoe lang ik over die 1,6 km doe. Maar bij Freek zal dat een heel eind lager liggen vrees ik', aldus Decleir.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio