Minister Bourgeois beschermt oude brouwerij van revaliderende Karl Verhaeghe

Minister Bourgeois beschermt oude brouwerij van revaliderende Karl Verhaeghe

De gebouwen van brouwerij Verhaethe zien er nog precies zo uit als 130jaar geleden. Foto: loh

Vichte -

De oude gebouwen van brouwerij Verhaeghe zijn beschermd. Goed nieuws voor brouwer Karl Verhaeghe, die momenteel revalideert na een zwaar verkeersongeval.

De Vichtse brouwerij, gelegen aan de Beukenhofstraat, dateert uit 1885 en staat model voor de familiale brouwerijen uit het laatste kwart van de 19de eeuw, vindt de minister.

Met huidig bedrijfsleider Karl Verhaeghe, die momenteel herstelt van een zwaar verkeersongeval, is intussen de vierde generatie aan de slag. De gebouwen zien er nog precies uit zoals 130jaar geleden en hebben daarom een grote waarde.

In het document dat Bourgeois ondertekende, staat ook dat de hopmaler en een weegschaal een beschermd statuut krijgen. Het zijn ambachtelijke materialen uit lang vervlogen tijden.

De brouwinstallatie is niet zo oud, aangezien de Duitse bezetter ze in de eerste wereldoorlog liet ontmantelen en het koper gebruikte voor de productie van munitie.

De nieuwe ketels en koeltanks dateren uit de periode 1920-1930.

Groot succes

De jongste jaren scoorde de brouwerij bijzonder goed in binnen- en buitenland met het robijnrode speciaalbier Duchesse de Bourgogne. Een tijdlang hinkte de productie de grote vraag naar het bier achterna. Dat zette Karl Verhaeghe ertoe aan om een compleet nieuwe brouwerij te bouwen.

Recent investeerde de bedrijfsleider ook nog in vijftien nieuwe opslag- en twee extra gistingstanks.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio