Brouwerij Bosteels is Voka-regioambassadeur

Brouwerij Bosteels is Voka-regioambassadeur

Bosteels is in goede doen. Foto: pvr

Buggenhout -

Brouwerij Bosteels is de Voka-regioambassadeur voor het arrondissement Dendermonde 2012. Voka looft haar sterke exportprestaties.

Het familiebedrijf, vooral bekend van de speciaalbieren Pauwel Kwak, Tripel Karmeliet en Deus, zet de helft van zijn productie af in eigen land. De andere helft wordt geëxporteerd naar landen binnen en buiten de Europese Unie.

‘We kennen een gestage groei', onderstreept huidig bedrijfsleider Antoine Bosteels. ‘Onze afzet neemt ongeveer gelijkmatig toe binnen en buiten onze landsgrenzen. Dat onze Tripel Karmeliet in alle landen tot de drie meest verkochte tripels behoort, is fijn om te horen. Datzelfde bier werd overigens in 2008 uitgeroepen tot World's best ale. Die titel was dan ook een opsteker van formaat. Maar de Belgische markt blijft toch veruit de belangrijkste afnemer. Met overigens extra aandacht voor de horeca.'

Bosteels, dat zowat dertig mensen tewerkstelt, is een financieel gezond bedrijf. ‘De voorbije vier jaar hebben we tien miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd', besluit Bosteels. ‘We ïnstalleerden zes nieuwe gistingstanks. Tegen het eind van het jaar komen daar nog zes bij en ook een nieuw vultoestel. Onze voornaamste uitdaging ligt in het behoud van de kwaliteit van onze producten. Dat is meteen ook de reden waarom we ons aanbod aan bieren bewust beperkt houden.'

Naast Brouwerij Bosteels waren voor het Voka regioambassadeurschap ook de Dendermondse bouwstaalproducent Intersig en Verhofsté, producent van straatmeubilair uit Zele, genomineerd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio