Food

Klassieke pepersteak

Klassieke pepersteak

Foto: *

Ingrediënten voor 4 personen 4 steaks van 3 cm dik boter cognac 1 dl kalfsfond geconcasseerde peper peper en zout

Bereiding

Verwarm de pan op het vuur. Kruid intussen de steaks met peper en zout.

Doe de boter in de pan en wacht tot het schuim verdwijnt en de boter kleurt. Doe dan de steaks in de pan en laat ze minstens twee minuten liggen voor je ze omdraait. Alleen zo krijg je een mooie korst. Bak ook de andere kant twee minuten en draai dan het vuur lager. Als je nog eens een minuut op beide kanten bakt, heb je saignant als resultaat.

Strooi nadat je de laatste keer gedraaid hebt, de geconcasseerde peper over de steaks en duw de peper wat in het vlees. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.

Ontvet de pan en blus met een scheutje cognac. Breng aan de kook en doe er de kalfsfond bij. Roer enkele klontjes koude boter door de saus om te binden.

Serveer met frietjes en tuinkers.

Tip: Kies de juiste pan voor het bakken. Om te vermijden dat de boter te snel kleurt en verbrandt, is het belangrijk dat je pan goed gevuld is en dat er weinig open ruimte overblijft.

Corrigeer