Gemeentebelangen Boechout haalt kandidaten bij alle oppositiepartijen

Boechout -

Met mandatarissen van Open VLD, LDD, N-VA, Team BV en Vlaams Belang is zowat de helerechtse zijde verzameld in de nieuwe partij Gemeentebelangen.

Van de huidige oppositie in de gemeenteraad blijven alleen Fred Entbrouxk (N-VA) en Stephan Van Rooy (Open VLD) hun fractie trouw. ‘We benadrukken wel dat we geen kartellijst zijn', zegt lijsttrekker Albert Mariën. Hij is net als zijn partijgenoten ontgoocheld over de werkwijze van de huidige meerderheid: ‘Niemand van de oppositie kreeg gehoor, ook niet bij het indienen van voorstellen die tot een beter beleid hadden kunnen leiden. Dat is een gebrek aan respect.'

De oud-burgemeester weet dat er commentaar komt op het feit dat Gemeentebelangen een aantal oudere mensen in zijn rangen telt, maar pareert die kritiek door te stellen dat ook Boechout en Vremde niet ontsnapt aan de vergrijzing van de bevolking.

‘Wij doen onze duit in het zakje als het op langer werken aankomt. We stellen onze kennis en ervaring ten dienste van de bevolking, maar brengen ook jongere en nieuwe mensen aan', zegt hij. Op de lijst staan de gemeenteraadsleden Albert Mariën en Louis Mertens (nu nog Open VLD), Jan Verelst (LDD), Wilfried Van Vlem (Team BV), Christel Uytdewilgen (N-VA) en de VB'ers Wally Liekens en Paul Tallon. Ook de OCMW-mandatarissen Mariette Schroyens en Tim Van Houtte (VB) maken de overstap. Voormalig schepen van financiën Jef Nelis (ex-VU en gewezen afdelingsvoorzitter van N-VA) keert terug. Op de lijst staan ook Dolores Jiménez (voormalig partijsecretaris N-VA), Sam De Vos, Domi Oliveira en Peter Van den Brande. Vlaams Belang komt niet met een aparte lijst op in Boechout.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio