Pedofiele aanrander wordt geïnterneerd

Zulte -

De correctionele rechtbank van Gent heeft besloten dat bouwvakker Wesley M. (31) uit Olsene geïnterneerd moet worden, zoals de openbaar aanklager had gevraagd.

De zwakzinnige man uit Olsene stond terecht omdat hij in 2010 een 15-jarig meisje acht weken lang bij hem in huis vasthield. Ze raakte zwanger.

Wesley M. leerde het meisje kennen via een chat-programma van muziekzender TMF. Op 15 november 2010 trok het meisje met de bus naar zijn huis. ‘Wekenlang wisten we niets over haar lot', zeggen haar ouders. ‘We vierden Kerstmis en Nieuwjaar, zonder te weten waar ze was.' De ouders dachten meteen aan Wesley M., die eerder bij hen was geweest. Twee keer doorzocht de politie zijn woning, maar het meisje zat toen verstopt achter een kast op zolder. Pas nadat één van zijn vrienden naar de politie stapte, werd het meisje teruggevonden. Twee weken later kregen haar ouders te horen dat ze zwanger was. Volgens de ouders wou hun dochter uit het huis weg, maar werd ze al die tijd tegen haar wil vastgehouden. De advocaat van de man betwijfelde dat. ‘De twee hebben al die weken als een koppel samengeleefd. Mijn cliënt heeft een laag IQ, en is zwakzinnig. Hij besefte niet dat hij iets fout deed. Hij dacht overigens dat ze veel ouder was.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio