TV-rapport: Een bal op de tv

TV-rapport: Een bal op de tv

Foto: *

Voor wie het nog niet wist: we leven in 2012, het jaar waarin je op tv kunt zien hoe ze vet uit de borsten van een man zuigen en hoe je een teelbal controleert op sporen van kanker. Verontwaardigd hoeven we daar niet over te zijn: het heeft nog lang geduurd voor een Vlaamse zender een eigen versie maakte van Embarrassing bodies, een Britse reeks waarin burgers hun visite aan de dokter laten filmen.

Ik weet niet of u het Britse origineel al gezien heeft, maar dat gaat behoorlijk met de voeten vooruit: zo vindt u op de bijhorende website een reeks foto’s van piemels in de rubriek ‘meest populair’. Niet dat Het spreekuur de expliciete beelden schuwt: de teelballen vliegen je om de oren, er wordt een huid­biopsie uit een rug genomen, foto’s van schimmelnagels gaan van hand tot hand, er is altijd een gaatje vrij voor een kijkoperatie. Om eerlijk te zijn: ik vond het behoorlijk wat veel informatie, al was dat teelbalonderzoek bij de brandweer van Stekene een mooie stunt. Ze mogen er bij Ook getest op mensen gerust jaloers op zijn; ik vermoed dat de VRT zijn kijkers om negen uur ’s avonds niet met blote balzakken om de oren mag slaan.

Het spreekuur deed er alles aan om een loungy sfeertje op te roepen, ver weg van menig kille dokterswachtzaal. De wachtruimte van Het spreekuur zag er zó strak uit dat ik me in de sciencefictionfilm The matrix waande: ik verwachtte elk moment dokter Laurence Fishburne die patiënt Keanu Reeves de keuze gaf tussen een rode en een blauwe pil. Los daarvan: pluimpje voor de makers, want vind maar eens een Vlaming die met zijn okselvijvers op tv wil. Niet dat ik elke week ga kijken, want ik heb veel om handen. Een teelbalonderzoek, bijvoorbeeld. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees