Kruispunt wordt veiliger na dodelijk ongeval

Vosselaar -

Het kruispunt Antwerpsesteenweg-Dennendreef-Sparrenhof zal dit jaar veiliger gemaakt worden. Anderhalf jaar geleden gebeurde er een dodelijk ongeval.

Op 30 december 2010 werd de 80-jarige Eveline Aelbrechts twee keer na elkaar aangereden terwijl ze de drie rijstroken van de Antwerpsesteenweg overstak. Het slachtoffer was net van de bus gestapt vlakbij haar woning en overleed ter plaatse. Beide bestuurders pleegden vluchtmisdrijf. De eerste dader werd een dag later gevonden. De zoektocht naar de tweede bestuurder, volgens getuigen een blonde vrouw, ligt stil.

Het gemeentebestuur en de Vlaamse overheid gaan de Antwerpsesteenweg dit jaar nog veiliger maken. ‘De gewestweg snijdt Vosselaar doormidden', zegt burgemeester Josée Heykants-Jansens. ‘Alles moet in het werk gesteld worden om het oversteken zo veilig mogelijk te maken. Niet alleen voor de auto's, maar zeker voor de fietsers en voetgangers. Het dodelijke ongeval op het einde van 2010 drukte iedereen met de neus op de gevaarlijke omstandigheden.'

Een van de twee bushaltes wordt verplaatst om zo een globaler beeld te hebben. ‘De middenberm en de afslagstrook worden aangepast. De oversteekplaatsen worden voorzien van verkeerslichten, met drukknopbediening en voorrangsregeling voor het naderende openbaar vervoer. Het fietspad Dennendreef wordt herlegd zoals het vroeger was en er komen extra verlichtingspalen tussen de beide bushaltes.'

De kosten voor de aanpassingen worden geraamd op 80.000 euro. Op vraag van het gemeentebestuur worden momenteel ook verkeerslichten geplaatst aan de Weigang/Jagerslaan zodat fietsers altijd veilig kunnen oversteken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio