Brasschaat wil routes buslijnen verleggen

Brasschaat/Kapellen -

Het Brasschaatse gemeentebestuur heeft een brief geschreven naar De Lijn naar aanleiding van de geplande besparingsmaatregelen voor buslijnen 730 en 780.

Met betrekking tot buslijn 730 vindt het bestuur het nieuw voorgestelde traject, dat vanaf 1 september in voege gaat, ronduit gevaarlijk. Lijn 730 leidt dan langs de Frilinglei en de Baillet-Latourlei. Jong VLD voerde enige tijd geleden nog actie tegen de plannen. 'De Baillet-Latourlei is nu al te smal voor twee kruisende wagens, laat staan voor twee bussen. Bijkomende verkeersdruk op het grote rondpunt van de Frilinglei is ook niet wenselijk. Er gebeuren nu al te veel ongevallen met fietsers op deze populaire schoolroute', stelt Nicolas Van der Donckt, Open VLD-jongerenvoorzitter. 'Wij pleiten dat buslijn 730 langs de Hoogboomsteenweg blijft rijden. Daarin worden we gesteund door het Kapelse gemeentebestuur. Het opvangcentrum voor asielzoekers ligt langs deze straat. Asielzoekers maken veel gebruik van deze bus', stelt Brasschaats schepen van mobiliteit Myriam Van Honsté (Open VLD).

Voor buslijn 780 vraagt Brasschaat deze te laten keren aan het zwembad. 'Dan kunnen de bezoekers van het zwembad deze bus nemen en voor de chauffeurs is er sanitair beschikbaar', aldus nog schepen Van Honsté. 'Wat buslijn 780 betreft, bekijken we of het alsnog mogelijk is om de bus te laten keren aan het zwembad. Voor buslijn 730 werden op vraag van een betrokken gemeente twee alternatieve reiswegen getest, maar achteraf herroepen. Ondertussen is het al laat dag en houden we voorlopig vast aan de nieuwe reisweg. Deze werd trouwens goedgekeurd door de gemeenten in het kader van de gebiedsevaluatie', stelt Koen Peeters, woordvoerder van De Lijn.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio