DS20 opent aan Suikerrui

DS20 opent aan Suikerrui

DS20 gaat voor lokale keuken. Foto: dbs

Antwerpen -

Een historisch pand aan de Suikerrui herbergt sinds kort het restaurant DS20. Het omvat zowel een restaurant als een bar en een bed-and-breakfast. Als één van de weinige echte Antwerpenaren in de omgeving wil uitbater Marc Penneman zich profileren met de traditionele Belgische keuken. ‘Het is wel eens leuk om in oosterse of Italiaanse restaurants te gaan eten, maar veel toeristen willen vooral de lokale keuken proeven. Bovendien hebben ze hier de gelegenheid om te spreken met lokale mensen, die hun stad door en door kennen', zegt hij.

Toch richt het restaurant zich niet volledig op toeristen. ‘Ook veel Antwerpenaren genieten nog het meest van traditionele gerechten', weet Penneman.

Het pand aan de Suikerrui, dat ruim 200 jaar oud is, werd door de nieuwe eigenaars volledig vernieuwd. Achteraan op het gelijkvloers is er een bar, terwijl de bovenverdiepingen op termijn plaats moeten bieden aan een 5-tal gastenkamers. Op de eerste verdieping kan een zaaltje worden afgehuurd voor privé-feestjes.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio