Miguel Indurain: 'Ik zie geen favoriet voor Tour'

De Ronde van Frankrijk belooft dit jaar meer dan ooit een open wedstrijd te worden. Dat zegt vijfvoudig tourwinnaar Miguel Indurain aan het Spaanse sportblad Marca.

'Er is geen uitgesproken favoriet voor deze Tour. Er zal wel gekeken worden naar Cadel Evans, de winnaar van vorig jaar, maar het wordt een open Tour', verwacht Indurain, die La Grande Boucle tussen 1991 en 1995 vijf keer na elkaar op zijn naam schreef.

Volgens de 47-jarige Spanjaard ligt het zwaartepunt van de komende Tour in de slotweek, wanneer het peloton de Pyreneeën intrekt.

'Tot dan hebben de favorieten voor de eindzege de tijd om naar hun topvorm toe te groeien. We zagen hetzelfde in de voorbije Ronde van Italië. Ook daar viel de beslissing in de laatste week. Veel renners beginnen aan de Tour op 80 procent van hun mogelijkheden en worden sterker naarmate de wedstrijd vordert.'

De Ronde van Frankrijk begint op 30 juni met een proloog in Luik en finisht drie weken later traditioneel op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.
 

Corrigeer