Actievoerders op SP.A-lijst

Dendermonde -

SP.A-Dendermonde heeft vier sterk geëngageerde Dendermondenaars op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gezet.

Sandra Van Heffen (41) uit Schoonaarde lanceerde net voor Pasen ‘het ei van Schoonaarde' om te weten te komen wat er onder de Schoonaardse bevolking leeft. ‘Naast het protest tegen asbest bleek zwerfvuil een ergernis, wij hebben dan een zwerfvuilactie op touw gezet. Daarna vroeg SP.A-Dendermonde mij om op de lijst te staan.'

Willem Van Beveren (65) is een gepensioneerde drukker en manusje van alles in de gemeenteschool van Baasrode, waar zijn kleindochter Axelle school loopt. Hij is ook een van de drijvende krachten van het actiecomité tegen de afschaffing van Buurtweg 42 aan de Broekkant in Baasrode.

Ingrid De Graef (42) is leraar aan het KTA-Dendermonde en woont in Hof ten Bos in Oudegem, vlak bij VPK. ‘Met het actiecomité Hof ten Bos hebben we de buurtbewoners verzameld en met één stem gesproken om onze vrees voor een uitbreiding van de papierfabriek duidelijk te maken. Wij zijn tevreden dat VPK nu afziet van de uitbreidingsplannen.'

Jern Vermeiren (27) pendelt elke dag van Oudegem naar Brussel en ervaart dat dit niet altijd even vlot gaat. Hij wil dat het openbaar vervoer aantrekkelijk en betrouwbaar wordt.

Eerder raakte al bekend dat Gino Bertin van Groen voor de SP.A-lijst koos. Schepen Bart Van Malderen, SP.A-fractieleider in het Vlaams parlement, trekt de lijst. Een andere schepen, Carine Verhelst, bekleedt de tweede plaats.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio