Volkshaard koopt grond voor gecontesteerde seniorenwoningen

MELLE -

Huisvestingsmaatschappij Volkshaard heeft een akkoord met het OCMW voor de aankoop van het binnengebied aan de Merelbekestraat en de Wautersdreef.

Volkshaard wil op de gronden die het wil aankopen 25 woningen voor senioren bouwen. De huisvestingsmaatschappij deed een bod van 723.441euro en dat werd door het OCMW aanvaard.

De nieuwbouwwoningen zullen verhuurd worden aan 55-plussers met voorrang voor wie in de zes jaar voorafgaand aan de toewijzing minimum drie jaar in Melle woont of woonde.

Met het verwerven van de gronden, lijkt niets de bouw van de woningen in de weg te staan. Nochtans is er veel protest tegen het project van het ‘oerwoudcomité', een agglomeraat van buurtbewoners. Zij zeggen dat het project de leefkwaliteit enorm zal verminderen. Ze vinden het ook niet kunnen dat het OCMW 18 jaar geleden de gronden via onteigening verwierf, ze jaren onaangeroerd liet en ze nu wil valoriseren omdat de OCMW-gebouwen aan renovatie toe zijn. Het inplanten van seniorenwoningen noemde het comité ‘het beste van de slechtste oplossingen'.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio