Tweewaters-toren evolueert van Strik tot Twist

Leuven -

Projectontwikkelaar Ertzberg maakte bekend dat het tweede gebouw van de stadswijk Tweewaters - onderdeel van het stadsvernieuwingsproject Vaartkom - niet de naam Strik, maar Twist zal dragen. Er werd beslist om bij het ontwerp van deze toren af te stappen van de Strik - die eruit zag als een letter L op zijn kop - en te gaan voor de Twist.

‘Als u goed kijkt, dan zal u merken dat die twist in de architecturale vormgeving van het gebouw zit. Aan de ene zijde heb je in de onderste helft een subtiel spel met raamverdelingen en daarboven grote glaspartijen met terrassen. De andere zijde is als het ware het ‘getwiste' spiegelbeeld', zegt Benoît Broos, directeur vastgoedontwikkeling bij Ertzberg.

Vijftig woningen

Meer dan dit tipje wou Broos nog niet van de sluier lichten. ‘De eerste fase is de Balk van Beel die volgend jaar zal opgeleverd worden. Bij het ontwerp van de toren zijn we tegen de architecturale en economische grenzen gebotst. Ook de woonkwaliteit in de bovenbouw was verre van optimaal. De nieuwe toren zal zeventien verdiepingen tellen. Zoals het er nu naar uitziet, zal er plaats zijn voor een vijftig woningen. We zijn nu volop bezig met het ontwerpen van deze woningen', voegt Liesbet Creemers van Ertzberg er nog aan toe.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio