Kleuters leren Engels op iPad dankzij Tieltse studenten

Kleuters leren Engels op iPad dankzij Tieltse studenten

Sanne Vermeire en Louise Castelein van Katho in Tielt leren de kleuters Engels via de iPad. Foto: mvn

Tielt/Brugge -

Twee studenten Kleuteronderwijs van Katho in Tielt hebben een opmerkelijk taalproject uitgewerkt in de Brugse basisschool Hemelsdaele. Ze leerden er kinderen uit de derde kleuterklas Engelse woordenreeksen via applicaties op de Ipad, mét succes.

Het project kaderde in de bachelorproef van laatstejaarsstudenten Kleuteronderwijs Sanne Vermeire en Louise Castelein van Katho in Tielt. Ze gingen met de iPad aan de slag in een aantal klassen van het derde kleuter in de Brugse basisschool Hemelsdale. ‘Met die iPads wilden we de kinderen een aantal Engelse woordenreeksen aanleren over thema's waarrond ze in klas werken. Dat ging bijvoorbeeld om verschillende kleuren, vormen of soorten fruit', legt Sanne Vermeire uit.

‘Uit onze resultaten bleek dat 42% alle woorden kende na 15minuten met de applicatie te hebben gespeeld. Uiteraard kunnen de kinderen nog geen volledige zinnen maken in het Engels, maar ze krijgen op deze manier al een initiatie in een vreemde taal, waardoor ze er in de toekomst uiteraard veel sneller mee weg zullen zijn', aldus de studenten, wier project alvast uniek in Vlaanderen mag genoemd worden.

‘Er zijn wel al een aantal basisscholen die tabletcomputers gebruiken, maar het was de eerste keer dat kinderen uit het kleuter op een dergelijke manier Engels aangeleerd krijgen', aldus Louise Castelein.

Of het project van de twee studenten ook beloond wordt met goede cijfers, weten ze pas op het einde van de maand.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio