In tweede kleuterklas zit een verliefd koppeltje

Merel en Yari zijn feestelijk getrouwd

Yari kan niet wachten tot in het stadhuis. Hij geeft Merel alvast een kusje. Foto: lvl

LINT -

Twee kleuters in het tweede klasje van juf Kelly zijn verliefd. ‘Dat is nog gebeurd', zegt directrice Katleen Vleugels, ‘maar nooit zo erg. Dit is werkelijk ontroerend.' Dank zij de klasjuf en de burgemeester traden ze gisteren in het ‘huwelijk'.

Sinds het begin van het schooljaar hebben Merel en Yari alleen oog voor elkaar. Ze zeggen tegen iedereen die het horen wil dat ze samen gaan trouwen. ‘Ze zijn zo met elkaar begaan, dat ze samen in snikken uitbarsten wanneer de ene iets kwaads zegt tegen de andere', glimlacht juf Kelly.

Koets

Het bracht haar op de idee het plan voor te leggen aan de burgemeester en die keurde het goed. Gistermiddag werd het koppeltje met een versierde koets van de school naar de trouwzaal gereden. Ze stonden samen op de stoep van het gemeentehuis tot burgervader Stanny Tuyteleers (CD&V) hen uitnodigde in de zaal. De andere dertien kindjes van de klas vormden met hun ballonnen een erehaag.

Feest

‘Alle leerlingen van de klas hebben een taak gekregen', zegt juf Kelly. ‘De ene zorgt voor de ringen, drie meisjes strooien bloemblaadjes in de trouwzaal en we hebben zelfs een eigen fotograaf in ons gezelschap. Op die manier wordt het een oefening en een feest voor alle kinderen ven het tweede keuterklasje. Zelfs de ouders zijn ingeschakeld, want op de bloemenkransen, hoeden en dassen na hebben de ouders voor de kledij gezorgd.'

Na de plechtigheid reed de koets terug naar de school waar in de feestzaal niet alleen de ouders hun kinderen stonden op te wachten maar ook een grote huwelijkstaart werd aangesneden.

Zie ook de FOTOSPECIAL op deze pagina.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio