Opnieuw werkonderbreking bij NedCar

Opnieuw werkonderbreking bij NedCar

Foto: ppn

Het personeel van de Nederlandse autofabriek NedCar heeft vrijdagochtend opnieuw het werk neergelegd. De werkonderbreking geldt vier uur. Dat gebeurde na een personeelsbijeenkomst met de vakbonden.

De werknemers zijn boos omdat eigenaar Mitsubishi blijft weigeren te praten over een sociaal plan. Dat was eerder wel afgesproken. Ook vorige week donderdag legden de 1500 personeelsleden het werk voor twee uur neer. Bij NedCar werken ook heel wat Belgen.

De vakbonden kondigden vrijdag aan dat acties zullen worden opgevoerd als Mitsubishi blijft weigeren zich aan eerdere afspraken te houden. De bonden willen voor de collectieve zomervakantie van half juli een sociaal akkoord, omdat na de vakantie de opzegtermijn ingaat. Dat zei bestuurder Henk van Rees van de vakbond FNV Bondgenoten.

De fabriek sluit aan het einde van dit jaar, tenzij een derde partij het bedrijf overneemt. Bestuurder Jean Marie Severijns van CNV Vakmensen zei vrijdag dat de vakbonden voor vriendelijke acties kiezen om de verhouding met overnamekandidaat VDL niet te verstoren. 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees