CD&V stoort zich aan "profilering" sp.a en N-VA

CD&V stoort zich aan "profilering" sp.a en N-VA

Foto: oronieuws.blogspot.com

CD&V wil het systeem van gratis stroom aan Vlaamse gezinnen "optimaliseren", maar niet afschaffen. "We mogen het kind zeker niet met het badwater weggooien", zegt CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne.

De CD&V’er stoort zich aan de houding van coalitiepartners N-VA en sp.a. "We betreuren dat gemakkelijke profilering voor sommigen belangrijker blijkt dan het bereiken van een evenwichtig meerderheidsstandpunt", luidt het.

N-VA pleitte er vrijdag voor om het systeem van gratis stroom voor Vlaamse gezinnen meer te focussen op gezinnen met energiearmoede. Uit een rapport van energieregulator VREG blijkt namelijk dat die doelgroep onvoldoende bereikt wordt met de maatregel. Maar minister van Energie Freya Van den Bossche pleit voor het behoud van gratis stroom voor alle gezinnen.

CD&V’er Robrecht Bothuyne zegt dat zijn partij altijd "een koele minnaar" is geweest van de gratis stroommaatregel. Hij gelooft meer in het ondersteunen van armere gezinnen bij energiebesparende investeringen. "Enkel de kWh die niet verbruikt wordt, is echt gratis voor iedereen", aldus Bothuyne.

Volgens Bothuyne wil CD&V het huidige systeem bijsturen, maar niet afschaffen. "Afschaffen zou neerkomen op een verhoging van de energiefactuur van de gezinnen".

De CD&V’er betreurt ook dat sp.a en N-VA het debat in de media voeren. Hij roept de coalitiepartners daarom op om volgende week te overleggen om tot een "eensgezind standpunt" te komen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees