Mode

Schoen met houten platformzool bekroond met Sacha Shoe Award

Schoen met houten platformzool bekroond met Sacha Shoe Award

Foto: rr

Schoenenketen Sacha organiseerde voor de vierde keer op rij een workshop 'shoe design' op de Antwerpse Modeacademie en bekroonde het beste ontwerp met de Sacha Shoe Award 2012. De schoenen van student Rey Benedict Pador worden nu in beperkte oplage geproduceerd.

Rey Benedict Pador ontwierp platformschoenen met dikke zolen die een stapel hout moeten voorstellen. 'De man die deze schoenen draagt, lijkt groter en straalt meer zelfvertrouwen uit', aldus de ontwerper. De kleurrijke schoen hoort volgens hem niet grappig te zijn, maar moet net een krachtig symbool voorstellen.

Zijn ontwerp werd uitgekozen door een vakjury bestaande uit Walter Van Beirendonck, Maureen De Clercq en Dirk Van Saene van de Modeacademie, Liesel Swart en Paul Termeer van Sacha, Frans schoenenontwerpen Olivier Amiot en Marjolijn Vanslembrouck van Elle België.

De unieke schoenen wordt nu in beperkte oplage geproduceerd en zal verkrijgbaar zijn bij Sacha Antwerpen (Stadsfeestzaal en Lombardenvest) en Brussel (Rue des Fripiers). De schoenen hebben een prijskaartje van 199,95 euro.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees