Noodcentrales gaan dan toch niet staken

De centrales die de noodoproepen naar de politie beantwoorden, gaan zondag dan toch het werk niet neerleggen. De noodcentrales schorten hun acties op na nieuwe beloftes tijdens een vergadering vrijdagmiddag met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH), aldus de vakbonden.

De actie van de noodcentrales was gericht tegen de onderbemanning. De calltakers zijn momenteel met 250 voor de 11 noodcentrales in ons land. Veel te weinig, vinden de vakbonden.

Die kregen tijdens een vergadering vrijdagmiddag met Milquet nieuwe beloftes over meer personeel. "De minister beloofde 19 extra mensen voor de calltakers bij de politie en 17 extra personeelsleden voor de dienst bij de brandweer", zegt Mark Saenen, secretaris bij ACV Openbare Diensten.

Milquet wil daarnaast een miljoen vrijmaken, "goed voor nog 30 bijkomende krachten". De bijkomende personeelsleden zouden op 1 oktober hun opleiding kunnen starten, zegt Saenen. Daarbovenop zou de minister trachten nog eens een miljoen uit te trekken.

"Wij zijn relatief tevreden", zegt Saenen, die wel benadrukt dat de plannen nog geconcretiseerd moeten worden. Daarvoor gaan de bonden en de minister volgende week vrijdag opnieuw rond de tafel zitten.

Ook bij de socialistische ACOD Federale Overheidsdiensten wordt tevreden gereageerd. "We schorten de actie voor minstens een week op", zegt Guido Rasschaert, die daar aan toevoegt dat hij "onder de indruk was van het begrip van de minister voor de problematiek".

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees