Gevonden in Vlaanderenstraat, ligt nu in SMAK voor controle

Track-kunstwerk 'The Castle of Vooruit' in Gent gaan vliegen

De heliumballon 'The Castle of Vooruit' van Ahmet Ögüt, een van de publiekstrekkers van de openluchttentoonstelling Track in Gent, is vrijdagavond losgerukt en gaan vliegen. Een overlastteam van de Gentse politie heeft de ballon rond 19.15 uur in de Vlaanderenstraat aangetroffen.

Het is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met het kunstwerk. Momenteel ligt de ballon in het SMAK waar men aan het controleren is of hij beschadigd is. Of de ballon morgen al opnieuw opgehangen wordt konden de organisatoren nog niet meedelen.

Dankzij een noodsysteem kon de ballon niet ver vliegen. In de ballon zit een systeem ingebouwd dat er voor zorgt dat er een noodklep open gaat, als de ballon loskomt. Op die manier gaat alle helium snel uit de ballon en kan het kunstwerk niet ver vliegen. In dit geval vloog het dus over één huizenblok aan de Zuid, om in de Vlaanderenstraat te landen.

 

Vandalisme

De heliumballon werd eind mei pas terug opgelaten, nadat herstellingen werden aangebracht omdat vandalen het kunstwerk hadden beschoten en de ballon leegliep. Sindsdien wordt het kunstwerk met camera's bewaakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio