Oostende na thriller voor de dertiende keer basketbalkampioen

Oostende heeft vrijdag in een uitverkochte Sleuyter Arena zijn dertiende landstitel veroverd, de eerste sinds 2007.

De kustploeg haalde het in de beslissende vijfde wedstrijd van de finale van de play-offs na verlengingen met 75-74 van uittredend kampioen Spirou Charleroi. Charleroi won eerder de eerste (69-80) en de vierde (70-65) wedstrijd van de onderlinge confrontatie, Oostende trok in de tweede (68-72) en de derde (82-79) confrontatie aan het langste eind.

De wedstrijd verliep vrijdagavond volgens een waar thrillerscenario. Na het eerste kwart stond Spirou nog aan de leiding met 11-16, maar in het tweede kwart draaide Oostende de rollen om (23-14) waardoor beide clubs met een 34-30 stand de rust in gingen. In het derde kwart maakte Charleroi de achterstand ongedaan (20-24). Het vierde kwart verliep gelijk opgaand (16-16), waardoor er na de reguliere speelstand 70-70 op het bord stond en er voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische mannenbasket verlengingen aan te pas dienden te komen.

Daarin was Oostende net iets beter. Toen Justin Hamilton voor Spirou op acht seconden voor het einde twee vrijworpen miste, kon de dertiende landstitel de kustploeg niet meer ontglippen.

Corrigeer

Uitslagen & standen