Belg wint 79 miljoen met EuroMillions

Belg wint 79 miljoen met EuroMillions

Foto: *

Vijf cijfers en twee sterren: een Belg had ze allemaal juist. Hij of zij is daarmee de winnaar van de superpot van EuroMillions. Hij of zij zou het op twee na grootste bedrag sinds het ontstaan van EuroMillions op de bankrekening zien verschijnen, ware het niet dat er gisteren twéé winnaars waren. Ook in Groot-Brittannië had iemand alle cijfers en de sterren juist. Beide gelukkigen krijgen een bedrag van 79 miljoen euro, het op één na grootste bedrag dat ooit in België is gewonnen.

Het is mogelijk dat de winnaar zich in uw straat bevindt: meer dan een miljoen Belgen deden gisteren een gooi naar de superpot. Het succes van EuroMillions was zo groot omdat het bedrag zo enorm was geworden. De pot was zo fel aangedikt omdat er al sinds 1 mei 2012 niemand meer alle cijfers juist had. Ook afgelopen dinsdag, toen er al 135 miljoen euro in de pot zat, had niemand de zeven cijfers juist. De kans dat je alle cijfers juist hebt, is er een van één op 116 miljoen.

Omdat de winnaar van gisteren de winst moet delen, wordt het Belgische record niet gebroken. In 2007 won een Belg 100 miljoen euro. Grootste winnaar in Europa is nog altijd een Schots echtpaar, dat zijn bankrekening zag aandikken met 185 miljoen euro. Het bedrag dat gisteren gewonnen kon worden, was het op twee na grootste bedrag ooit. Maar omdat er twee winnaars zijn, wordt de superpot in tweeën gedeeld. Nummer twee is nog altijd een Frans gezin dat 165 miljoen euro rijker werd.

De winnende combinatie:

  • De nummers: 5-11- 22- 34- 40
  • De sterren: 9- 11
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees