Vakantie

Tien tips om lichter te reizen

Tien tips om lichter te reizen

Foto: shutterstock

Kom jij voor een weekendje weg steevast met een reusachtige koffer opdraven en reken je het overgewicht van je koffer mee in je vakantiebudget? Dan is het tijd voor minder bagage - maar niet voor minder outfits.

1. Kies je lievelingsjurk

Deze jurk wordt de basis van je reisgarderobe: je draagt hem gewoon overdag, met een chique ketting 's avonds en met een cardigan op koelere momenten. Voor een zonnige bestemming is een zwarte jurk minder geschikt: ga voor een wit exemplaar of een kleurige wikkeljurk.

2. Maximum aantal broeken: drie

Op één: een jeans die je kan dragen met sneakers (casual) en pumps (restaurant). Op twee: een zwarte broek (wordt niet snel vuil). Op drie: een sportieve broek, die perfect past met een topje en cardigan. Kies je voor een zonvakantie, kan je één van deze drie vervangen door een short.

3. Pak een (namaak) zijden topje

Met een jasje over zijn ze perfect geschikt voor overdag. En ze staan zelfs chique met een jeans.

4. De beste basic: een wit T-shirt

Een wit T-shirt, al dan niet voorzien van knoopjes, strikjes of andere details, kan voor elke gelegenheid: strand, receptie, restaurant, disco, ...

5. Verkies accessoires boven kleding 

Omdat ze minder plaats innemen. En omdat ze het verschil maken wanneer je twee keer dezelfde outfit aantrekt.

6. Maximum aantal schoenen: drie

Een paar ballerina's voor overdag, een paar hakken voor 's avonds en slippers, bergschoenen of sneakers, afhankelijk van het soort vakantie.

7. Handig: een cardigan

Een cardigan in een kwalitatief materiaal geeft cachet aan elke outfit. Licht kasjmier is misschien niet het goedkoopst, maar is zacht, mooi en kreukt niet.

8. Laat de Bon Jovi in je los

Kleurige sjaaltjes zijn het perfecte accessoire: niet alleen voor rond je nek, maar ook in je haar of als riem. En ze nemen nauwelijks plaats in.

9. Regenjas of paraplu?

Kies altijd voor één van beiden: een paraplu is het meest geschikt voor citytrips, bij wandelingen, boottochtjes en fietstochten ben je meer gebaat met een regenjas.

10. Kies voor lichte stoffen

Niet alleen omdat deze minder wegen, maar vooral omdat ze 's nachts sneller drogen moest er toch iets vroegtijdig vuil worden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees