Seks & Relaties

Vijf manieren om een prille relatie te verpesten

Vijf manieren om een prille relatie te verpesten

Foto: shutterstock

Je hebt net een leuke man aan de haak geslagen, maar toch gaat de relatie niet helemaal zoals jij het wil. Dan zijn dit vijf dingen die je zeker niet moet doen.

 1. Bellen als je dronken bent

Na een paar glazen wijn lijkt het je plots heel duidelijk wat hij allemaal verkeerd doet. Meer zelfs, je durft dan ook je telefoon te nemen om hem dat eens goed te vertellen. Bedenk wel dat je overkomt als een waggelende bokser die de ene slag na de andere uitdeelt, maar niet precies weet waar hij moet raken. Bovendien is de kans groot dat je de volgende dag niet meer weet waarom je zo boos was.

2. Hem stalken via Facebook

Het is verleidelijk zijn doen en laten te gaan bekijken op Facebook, maar ga geen verkeerde conclusies trekken. Als hij jou niet terugbelt, maar wel zijn status verandert, betekent dat niets. Net zomin moet je je zorgen maken wanneer uit foto's blijkt dat hij een zware nacht heeft gehad. Dwing hem ook niet te snel om zijn relatiestatus te veranderen: dat doet hij wel als hij er klaar voor is.

3. Antwoorden met 'er is niets'.

Ook al ben je razend omdat hij je verjaardag vergeten is of niet meer weer dat je vandaag had afgesproken. Hij zal het niet van je gezicht aflezen. En wanneer jij alles opkropt, komt het er ongenuanceerd uit op het verkeerde moment (zie situatie 1).

4. Alarmerende signalen negeren

Mannen maken het zelden uit: ze kiezen ervoor om een prille relatie te laten doodbloeien. En dat doen ze door plots niet meer te bellen, bijna niet meer te sms-en en zo weinig mogelijk af te spreken. Voel je dat hij afstand neemt? Probeer dan niet koste wat het kost alles te redden, maar probeer met hem te praten en eventueel te accepteren dat jullie niet voor elkaar bestemd waren.

5. Cijfer jezelf niet weg

In een relatie zijn compromissen nodig, maar dat wil niet zeggen dat je plots je hobby moet opgeven omdat hij alleen die avond vrij is, je vrienden on hold moet zetten voor het geval hij belt en 's ochtends een uur vroeger moet opstaan om alvast je make-up in orde te maken en ontbijt klaar te zetten. Probeer gewoon jezelf te zijn, daar zal hij het langst mee verder moeten.

 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees