Reinardt Janse van Rensburg wint Ronde van Zeeland Seaports

De Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg (Qhubeka) heeft zaterdag de Ronde van Zeeland Seaports (1.1), met start in Middelburg een aankomst na 204,8 kilometer in Goes, op zijn naam geschreven. Hij haalde het na een sprint met drie voor Lars Boom en Gijs van Hoecke.

  Van bij de start werd het tempo heel strak en hoog gehouden. Meteen kwamen er scheuren in het peloton. Uiteindelijk zouden vijftien renners het grootste gedeelte van de wedstrijd kleuren. Met nog 20 kilometer te rijden achtte Kevin Hulsmans zijn moment gekomen en demarreerde uit de kopgroep die dan anderhalve minuut voor het peloton uitreed. Hulsmans kreeg echter geen vrijgeleide.

Gijs Van Hoecke reageerde samen met de Nederlander Lars Boom en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg op een uitval van de Italiaan Luca Ascani. Op minder dan tien kilometer van de finish ging het echter allemaal te snel voor Ascani en hij moest zijn metgezellen laten rijden. De verstandhouding bij de drie overgeblevenen was voortreffelijk en zij mochten het dan ook uitmaken wie de zege mocht opstrijken. In de daaropvolgende sprint was de Zuid-Afrikaan de meerdere van Boom en Van Hoecke.

Corrigeer