Levensecht beeld van front maakt indruk op bezoekers

Ieperlingen enthousiast over IFFM

Ieperlingen enthousiast over IFFM

De bezoekers waren onder de indruk van de nieuwe opstelling in het museum. Foto: pli

Ieper -

Meer dan duizend Ieperlingen hebben gisteren het vernieuwde In Flanders Fields Museum bezocht.

Op sommige momenten stonden ze aan te schuiven tot een stuk op de Grote Markt. ‘We laten maximum 230 mensen per uur binnen om het doenbaar te houden', zei directeur Peter Slosse van Toerisme Ieper.

Remi Dupont vindt het nieuwe museum heel leerzaam. ‘Vooral de vernieuwingen met de acteurs op de schermen vallen mee. Je krijgt een mooi beeld van het dagelijks leven van de mensen tijdens de oorlog en hoe zij dat ervaren hebben.'

Er waren onder de bezoekers ook heel wat kinderen, zoals de 8-jarige Arthur Vandelanotte. Hij vond het bezoek leerrijk en heeft heel wat zaken uit de oorlog geleerd.

Een andere Ieperling, Jan Meul vindt het museum mooi, zelfs overweldigend. ‘Al die moderne technologie zal zeker ook jongeren aanspreken. Je krijgt ook een indrukwekkend beeld van het front. Alles is heel visueel en mooi in beeld gebracht. Ook het feit dat het bezoek aan de belforttoren weer mogelijk is, is een groot pluspunt.'

De armbandjes met de poppies, waarin een chip verwerkt zit, waarmee men een persoonlijk parcours kan afleggen doorheen het museum, werkten nog niet perfect. Maar de meeste Ieperlingen tillen niet zwaar aan deze kinderziekte. Hun algemene eerste indruk van het nieuwe museum is zeer positief. Ze zijn enthousiast en fier op hun IFFM, dat de komende jaren een pak meer bezoekers verwacht dan de ruim 200.000 van vorige jaren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio