Voorverkoop start op 16 juni

De Ploter is klaar voor dertigste jaargang

De Ploter is klaar voor dertigste jaargang

Het team van De Ploter wil er een groots jaar van maken. Foto: rds

Ternat -

Cultuurcentrum De Ploter wordt 30 op 16april 2013. ‘Een jubileum is niet gepland, wel een grand cru-jaar', zegt het Ploter-team. De voorverkoop start op 16juni en kan voor het eerst ook online.

Het programmaboekje 2012-2013 van De Ploter is ieder jaar een leuk hebbeding. Nu werd het voorzien van een zogenaamde scanimation, een visueel animatietrucje. Programmatorisch bouwt De Ploter voort op de bekende pijlers met ruim zestig publieksvoorstellingen en een gevarieerd cursusaanbod. Muzikale blikvangers zijn Raymond van het Groenewoud, Zjef Vanuytsel, Eva De Roo-vere, Zornik, Geike en De Mens, naast nieuwere namen als Wouter Berlaen, Stoomboot en Maaike Cafmeyer. De Engelse a-capellahelden The Flying Pickets vieren hun 30-jarig bestaan in De Ploter. Mattias Loibner, de Jimi Hendrix van de draailier, is een minder bekende internationale naam die dankzij de samenwerking tussen de cultuurcentra volgend seizoen op tournee komt in Vlaanderen. Maar het wordt volgende zaterdag, bij de start van de voorverkoop, vooral dringen voor het ruime humoraanbod. Naast Wouter Deprez, Bart Cannaerts, Nigel Williams en Adriaan Van den Hoof brengt De Ploterdit jaar ook de try-out van de nieuwe voorstellingen van Wim Helsen en Guga Baùl. Ook De Beenhouwerij, Kommil Fooen De Nieuwe Snaartreden op.

Voor de seizoensopener werkt De Ploteraan een eigen versie van Les Misérablesmet medewerking van muziekmaatschappij Musate, acteurs van ToneelTijlTernat en zangers van Eigenwijs.

De jaarlijkse rush op de abonnementen start op zaterdag 16juni om 9uur. Voor het eerst kan dat tegelijk aan de loketten én online. Losse tickets kunnen pas vanaf zaterdag 23juni om 9uur worden gekocht. ‘Wie abonnementen of tickets ter plaatse koopt, betaalt geen reservatiekost. Online wordt die reservatiekost – een halve euro per ticket, plus de transactiekosten van het gekozen betaalsysteem – wel aangerekend. Maar je hoeft dan ook niet in de rij te staan', zegt directeur Jeroen Platteau. Nieuw is voorts dat het Plotercafé efficiënter wil inspelen op de avondvoorstellingen met snelle gerechten.

Via www.plotercafe.bekunt u uw tafel reserveren. Het café werkte ook formules uit voor feesten, recepties en vergaderingen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio