Inbrekers plegen braak op dak, binnenmuren en rasters

Gangsters richten ravage aan in autohandel

Zaakvoerder Stan Wittevrouw bij een van de gaten die de inbrekers maakten. Foto: tab

Scherpenheuvel -

Gangsters hebben afgelopen vrijdag een ravage aangericht in autohandel JPS Checkstar Magneti Marelli in Scherpenheuvel. Ze vernielden binnenmuren, rasters en ramen. De buit: enkele laptops en diagnoseapparatuur.

Een vreemd gevoel overviel zaakvoerder Stan Wittevrouw van autohandel JPS Checkstar Magneti Marelli vrijdagochtend toen hij zijn zaak langs Mannenberg binnenkwam. ‘De alarminstallatie was niet afgegaan, maar toch was er wanorde in de burelen', zegt Stan. ‘Ik wist dat er ingebroken was, maar kon de politie niet vertellen langs waar de daders waren binnengekomen.'

Drie jaar geleden kreeg de verdeler van onder andere de merken Fiat, Lancia, Alfa Romeo en Ssangyong ook ongewenst bezoek over de vloer. Toen waren de daders via het dak binnengeraakt. Tijdens zijn zoektocht naar braaksporen schoot die gebeurtenis Stan opnieuw te binnen. ‘Op de eerste verdieping merkte ik de hangende bekleding van de zoldering op en wist hoe laat het was', zegt de man. De gangsters hadden met een onbekend voorwerp een gat van twintig vierkante centimeter gemaakt in het dak van de industriële bouw. Nauwelijks ruimte om een kind door te laten.

Eens binnen gingen de onbekenden naar de benedenverdieping waar ze er wonderwel in geslaagd zijn aan het oog van de alarminstallatie te ontsnappen. ‘Daarvoor hebben ze grote gaten gemaakt in de binnenmuren die de kantoren, de stockruimte en de refter op het gelijkvloers scheiden', zegt Wittevrouw. Zelfs een muur van een douchecel werd vernield.

De inbrekers gingen er uiteindelijk vandoor met enkele nieuwe laptops en uitleesapparatuur. De wagens in de showroom lieten ze onaangeroerd. ‘De buit is klein in vergelijking tot de schade die ze hebben aangericht. Die loopt in de tienduizenden euro', zegt medevennoot Peter Janssens. Behalve de binnenmuren werden ook enkele stalen beveiligingsrasters en vensters vernield. ‘Ze hebben veel moeite moeten doen voor een relatief kleine buit. Ik nodig de heren uit te solliciteren. Ze maken kans om aangeworven te worden', zegt Janssens schamper.

De gelijkenissen met de inbraak van drie jaar geleden zijn frappant. ‘Ook toen hebben ze bij een aanpalend bedrijf een ladder gestolen waarmee ze op ons dak zijn gekropen', besluit Janssens.

Het lab kwam langs voor het sporenonderzoek. De federale recherche voert het onderzoek naar de daders.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio