Al in de loop van vorige week baadde Hingene in een 18de eeuwse sfeer. Historische acteurs en marktkramers hadden vorige week al hun tentenkamp opgeslagen en Hingenaars uit de straten rond het kasteel hingen feestelijke rode en witte ballonnen aan hun huis. Meer dan 5.000 bezoekers kwamen zondag een kijkje nemen.

De hele namiddag draaide rond het huwelijk van Wolfang Guillaume d'Ursel met Flore d'Arenberg. In totaal liepen er meer dan 100 acteurs en re-enacters rond op het domein d'Ursel. De militaire parade en de adellijke familie trokken veel aandacht. Maar ook de vele nevenactiviteiten zoals het tentenkamp, de paarden, de kamelenritten en de verschillende oude spelletjes kregen heel wat bekijks.

Daarnaast was er de historische markt, bemand door echte ambachtelijke marktkramers. Velen van hen reisden honderden kilometers om erbij te zijn. Zo ook de 26-jarige ambachtelijke patissière Camille Lelièvre en haar moeder Melie die vanuit Normandië speciaal dit weekend naar Hingene kwamen afgezakt. ‘Normaal gaan we nooit zo ver', vertelt Melie, ‘maar dit is nu wel een groots evenement waar we graag wilden bij zijn.'

Haar dochter heeft een eigen ambachtelijk atelier waar ze op bestelling werkt. ‘Ik ben gespecialiseerd in patisserie van de 15de tot de 19de eeuw. Voor dit weekend maakte ik zoetigheden uit de 18de eeuw op basis van originele recepten. In die tijd gebruikten mensen bijvoorbeeld veel amandelen en geconfijt fruit in hun gebak', legt Camille uit.

De organisatie is heel tevreden over de editie. ‘Alles verliep vlot en de regenbuien bleven weg. Meer hadden we niet nodig'.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio