F1 binnenkort enkel nog via betaaltelevisie te bekijken?

F1 binnenkort enkel nog via betaaltelevisie te bekijken?

Foto: Photo News

Bernie Ecclestone, de grote baas van het Formule 1-circus, denkt er over na de Formule 1 alleen nog maar aan te bieden via betaaltelevisie, schrijft F1 Journaal. Dat is in Italië en Engeland nu al het geval en zou op korte termijn meer geld in het laatje brengen.

In Italië is de Formule 1 alleen nog maar te bekijken via de betaalzender Sky. Ook in Engeland wordt het autocircus sinds dit jaar enkel aangeboden via Sky, terwijl het vorig jaar nog gratis via de BBC te bekijken was. Nu heeft de BBC enkel maar een licentie om tien races 'free-to-air uit te zenden. 

Ecclestone sluit niet uit dat de Formule 1 in de toekomst alleen nog maar via betaaltelevisie te volgen zal zijn. Sky betaalt namelijk 30 miljoen euro voor de uitzendrechten, terwijl BBC maar 19 mijoen euro neertelde.

Of een dergelijke ontwikkeling de populariteit van de Formule 1 goed zou doen, is nog maar de vraag. Dit jaar halen de uitzendingen op Sky gemiddeld één miljoen kijkers, terwijl die op BBC vorig jaar nog zo'n vijf mijoen kijkers trokken. Een abonnemnt op de betaalzender kost dan ook zo'n 600 euro voor een jaar.Bernie Eccleston sluit de optie echter helemaal niet uit.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Corrigeer