Jeugdcentrum kan klaar zijn tegen februari

Jeugdcentrum kan klaar zijn tegen februari

Schepenen Hilde Landtsheer en Etienne Drieghe leggen de eerste steen van het gebouw. Foto: jvdv

HAMME -

Na een jarenlange procedure poot het gemeentebestuur eindelijk een nieuwbouw neer voor waarin, naast de gemeentelijke jeugddienst, ook jeugdhuis 't Klokhuis, de Ritmokids en muziekgroepjes hun vaste stek krijgen. De werken moeten af zijn in februari 2013.

‘Ik ben opgelucht dat het moeilijke bouwdossier voor het nieuw gemeentelijk jeugdcentrum na ruim vijf jaar in de fase is gekomen van de concrete realisatie', stelde schepen voor Jeugdbeleid Hilde Landtsheer (Open VLD) bij de eerstesteenlegging op de site Meulenbroek.

‘Het was oorspronkelijk onze bedoeling om hier ook KSA, speelpleinwerking en Habbekrats een onderdak te geven, samen met een Jongereninformatiepunt. Om budgettaire redenen hebben we ervoor gekozen om KSA en de speelpleinwerking te huisvesten in de vroegere CLB-gebouwen hier vlakbij', vertelt Landtsheer.

Werk aan de winkel

Schepen voor Openbare Werken Etienne Drieghe (CD&V) kondigt aan dat de werken tegen februari 2013 kunnen klaar zijn. ‘We trokken ruim een miljoen euro uit voor de bouw. Dat is zonder de inrichtingskosten. Er is nog meer werk aan de winkel voor de jeugd, want ook in het jeugdcentrum Zilverberk en de chirojongens in Moerzeke moeten we nog investeren.'

Voorzitter Joke Dierickx gaf samen met de jeugdraad positief advies voor het nieuwe jeugdcentrum. ‘Het schepencollege heeft ons voorstel gevolgd om de inplanting te wijzigen en zo aan de polyvalente zaal een terras te koppelen, dat niet gericht is naar de bewoning', stelt zij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio