Snelheidsbeperking van 50 per uur op gemeentewegen

De gemeenteraad beslist vandaag over de invoering van een snelheidsbeperking tot 50kilometer per uur op diverse gemeentewegen.

(jlg)

De beperking komt er vanaf de dorpskom Schendelbeke richting Ophasselt via de route Moenebroekstraat, Bildeken, Waterloos en Hoog Waterloos. Voortaan mag men ook niet sneller dan 50 vanaf het kruispunt N460 (Aalstsesteenweg) met de Varingstraat naar de N8 (Hasseltsestraat) via Varingstraat en Boskouter.

Van Zandbergen tot in Nieuwenhove moet het trager op de Bovenkassei, Steengroeveweg, Hof Van Lierstraat, Heidestraat, Overraadstraat en Nieuwenhovestraat. Ook tussen Zandbergen en Waarbeke komt er een beperking tot 50 op de Diefhoek, Meidries, Wolvenhoek en Wallestraat. De aanpassing van de snelheid zal worden aangekondigd met borden en wegmarkeringen.

Volgens burgemeester Guido De Padt (Open VLD) komen de aanpassingen er na opmerkingen van bewoners. ‘Het kadert in ons mobiliteitsplan waarbij we 50 kilometer per uur willen invoeren op alle gemeentewegen. Dat gebeurt in fasen, want het plaatsen van signalisatie kost veel geld. Daarom onderzoeken we of we die limiet niet kunnen opleggen voor een volledige zone met een duidelijke maar een beperktere signalisatie.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus