Chaotische dag op Vlaamse snelwegen

Chaotische dag op Vlaamse snelwegen

Bij het zware ongeval op de E17 in Sint-Niklaas kwam een vrachtwagenchauffeur om het leven. Foto: hdr

OELEGEM - Maandag bleek een problematische dag voor heel wat automobilisten. Een hele reeks ongevallen zorgden vandaag voor veel chaos op de wegen.

Op de E40 richting Oostende raakte in volle avondspits de weg volledig versperd ter hoogte van Zwijnaarde/Merelbeke. 'Vier vrachtwagens botsten er op elkaar bij een ogenschijnlijk 'simpele aanrijding'. Daardoor raakte in eerste instantie enkel de rechterrijstrook versperd. Bij verder onderzoek bleek echter dat een van de vier vrachtwagens een ongeïdentificeerd bijtend product vervoerde', meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het bijtende goedje lekte op de autosnelweg en zou irritatie kunnen veroorzaken bij contact met water. Aangezien het regende, besliste de politie om de E40 er ter plaatse volledig af te sluiten, maar intussen is de snelweg weer open voor het verkeer. Niemand raakte overigens gewond.

Problemen bij A12

Vlak voor de avondspits raakte op de A12 de Bevrijdingstunnel richting Brussel ook volledig versperd. Het verkeer stond er stil en automobilisten met bestemming Brussel werd aangeraden om via de E19 te rijden.

Chaos na wanhoopsdaad op E17


De E17 richting Gent was maandag urenlang volledig versperd na een zwaar ongeval ter hoogte van Sint-Niklaas. Drie vrachtwagens en een personenwagen botsten er rond 9.30 uur op elkaar in de staart van een file na een wanhoopsdaad. Rond 11 uur gebeurde in de file nog een derde ongeval ter hoogte van Haasdonk.

E40 ook tijdje volledig afgesloten richting Brussel


Op de E40 richting Brussel belandde iets voor drie uur een wagen in de vangrail ter hoogte van Merelbeke. De bestuurder probeerde verder te rijden, maar de wagen vatte daarop vuur. Omdat er ontploffingsgevaar dreigde, sloot de politie de snelweg in beide richtingen af. Rond 15.30 uur werd opnieuw één rijstrook beschikbaar in de richting van Brussel en werd de snelweg in de richting van Gent volledig opengesteld. Om 16.15 uur was de snelweg in de richting van Brussel opnieuw volledig open.

Brandende vrachtwagen op E34

Ook op de E34 richting Antwerpen zorgde een brandend voertuig voor problemen. Ter hoogte van Oelegem vloog rond 10.45 uur een vrachtwagen die oude auto's vervoerde in brand. De bestuurder kon de vrachtwagen nog op de pechstrook plaatsen, maar de bluswerken maakten het toch noodzakelijk om de volledige snelweg af te sluiten.

Het incident ging gepaard met zware rookontwikkeling en zorgde ook voor de nodige verkeershinder. Er werd plaatselijk in een omleiding voorzien. De rijbaan kon pas om 13.45 uur volledig worden vrijgemaakt.

Corrigeer

MEER NIEUWS