Nieuw zwembad van Weelde eindelijk open voor publiek

Ravels - Het nieuwe zwembad van Weelde is maandag eindelijk open gegaan voor het publiek. De waterkwaliteit bleek uiteindelijk toch in orde.

Met een week vertraging konden de schoolkinderen in Weelde maandag dan toch in het splinternieuwe zwembad duiken. Het uitstel kwam er nadat de inspectie voor de volksgezondheid op de valreep nog enkele bijkomende bacteriële tests van het zwemwater wilde uitvoeren. De testresultaten zijn intussen bekend: er werd geen enkele kiem gevonden in het badwater.

Ook het gemeentebestuur van Ravels slaakt een zucht van opluchting, want het bouwproject sukkelde de voorbije maanden van de ene tegenslag in de andere. De miserie begon rond Nieuwjaar, toen de werf tot drie keer toe bezocht werd door vandalen en koperdieven. In januari liepen de werken opnieuw vertraging op omdat het glas niet tijdig geleverd kon worden door een staking onder de arbeiders in de glasfabriek in Wallonië. En in april, toen het bad al gevuld was, stroomde er wel 200.000 liter water in de kelder door een lekkende filterklep.

Het nieuwe zwembad van Weelde ziet er nu piekfijn uit. Het is geen subtropisch zwemparadijs, maar wel een sobere rechthoek van 20 bij 10 meter, bedoeld om baantjes te trekken en vooral om de kinderen in het dorp te leren zwemmen. Kostprijs: 3,6 miljoen euro.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio