Van de Vyver legt eed af als burgemeester

Van de Vyver legt eed af als burgemeester

André Van de Vyver schudt de hand van gouverneur Cathy Berx. Foto: kfe

Zwijndrecht/Burcht -

André Van de Vyver (Groen), opvolger van Willy Minnebo, werd gisteren door gouverneur Cathy Berx (CD&V) aangesteld als burgemeester van Zwijndrecht.

De echtgenote en dochter van Van de Vyver woonden, samen met de vrouw van Willy Minnebo, de korte plechtigheid bij. Cathy Berx wees op de verdiensten van de betreurde voorganger. ‘Als eerste schepen, partijgenoot en vooral als vriend hebt u van nabij zijn politieke loopbaan gevolgd', zei de gouverneur. ‘Als burgemeester gaf hij mee gestalte aan tal van grote projecten. En ook aan toekomstplannen is er geen gebrek: de bouw van een nieuw rusthuis, het vernieuwen van kinderopvang de Kozze, het uitbreiden van de sporthal en het verwezenlijken van Dorp aan de Stroom. Deze rijke erfenis rust nu in uw handen.'

De 62-jarige Van de Vyver beloofde, als hij na de gemeenteverkiezingen aan het roer blijft, deze plannen tot een goed einde te brengen. ‘Het is niet makkelijk om een monument op te volgen.'

De nieuwe burgemeester wil het openbaar vervoer verbeteren door de frequentie van de bussen tussen Zwijndrecht en Burcht (nu één per uur) op te drijven.

André Van de Vyver behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 met 189 stemmen, ver achter Minnebo. ‘Hem evenaren zal een zware opdracht zijn', zegt Van de Vyver die nog steeds aan de slag is bij een expeditiebedrijf in Zaventem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio