Beeld van 150 kilo gestolen

Beeld van 150 kilo gestolen

Het beeld van Paul Van Hoeydonck is weg. Foto: Gemeente Kapellen

Kapellen -

De metalen sculptuur ‘Easy Rider' van Paul Van Hoeydonck in het gemeentepark is van zijn sokkel gerukt. De politie vreest dat het om een metaaldiefstal gaat.

De diefstal werd maandagnamiddag vastgesteld. De recherche van de lokale politie Zone Noord startte een onderzoek op. ‘Vermoedelijk is de diefstal tijdens het weekend al gebeurd', zegt politiecommissaris Gert Verstraete. ‘Er is op die plek weinig passage. Ik vrees dat het om een metaaldiefstal gaat en dat het beeld zal worden gesmolten voor het metaal.'

De Easy rider staat sinds 1999 in het park, tussen de rozentuin en de speeltuin. Het beeld weegt zo'n 150kilo, is 150centimeter lang en 28centimeter breed. De sculptuur werd vervaardigd uit recyclagemateriaal en stelt een motorrijder voor. Paul Van Hoeydonck is de enige kunstenaar met een sculptuur op de maan. Van zijn hand werd in 1971 een kunstwerk, de ‘Fallen Astronaut', geplaatst op de maan door de crew van de Apollo15.

Wie meer weet over de verdwijning van ‘Easy Rider' wordt verzocht contact op te nemen met de lokale politie Noord via: 03-660.09.30 of recherche@pznoord.be. Het Kapelse gemeentebestuur looft een beloning van 750euro uit voor diegene die de politie de gouden tip bezorgt voor de opheldering van de diefstal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio