Hevige wolkbreuk zet straten volledig blank

Hevige wolkbreuk zet straten volledig blank

Op sommige plaatsen in Brussel liep de hele straat onder. Foto: vrt

Brussel/Opwijk -

Brussel en Opwijk kregen het gisteren tijdens de hevige regenval het hardst te verduren. Ukkel kreeg zowat het meeste water over zich heen.

In vergelijking met andere grootsteden, kreeg Brussel zijn portie regen vroeg in de ochtend over zich heen. De Brusselse brandweer kreeg een twintigtal oproepen voor wateroverlast maar noemde dat zelf niet zo uitzonderlijk veel.

‘Het ging vooral om kelders die onder water waren gelopen, vooral in Ukkel', aldus de brandweerofficier van wacht. ‘Ook in enkele straten was er veel water maar al bij al viel het nog mee.'

Vooral de streek rond het Ter Kamerenbos kreeg het moeilijk met in verschillende straten een waterpeil van 15 centimeter. Daardoor moesten de Lloyd Georgelaan, de Franklin Rooseveltlaan en het Sterreplein worden afgesloten. De hevige regen was echter niet van lange duur waardoor amper een uurtje later de straten opnieuw werden geopend voor het verkeer.

Ook in Ukkel was er wateroverlast in de buurt van de De Frélaan. Daar werd de rijbaan omgetoverd tot een kleine rivier. De riolering kon het vele water niet slikken. Aan de tramhalte Solbos in Brussel vond dan een wegverzakking plaats. Volgens de MIVB is het nog niet duidelijk of die al dan niet te wijten was aan de hevige regenval. Het tramverkeer is er alleszins tot donderdag onderbroken tussen de haltes Buyl en Marie-José.

De brandweer van Opwijk kreeg een dertigtal oproepen binnen, vooral uit de omgeving van de Dendermondsesteenweg en aan de Tricotfabriek. Ook in de Doortstraat, de Wallekensweg en het Hoeksken drong het water enkele woningen binnen. De brandweer deelde er zandzakjes uit maar in de namiddag begon het water er alweer te zakken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio