Onmogelijk om dicht bij huis te parkeren

Onmogelijk om dicht bij huis te parkeren

Hugo Rousseau kan zijn wagen bijna nooit voor zijn eigen deur parkeren.hva Foto: credit

Puurs -

Sinds de invoering van het nieuwe parkeerbeleid is het voor bewoners van de Reststraat bijna onmogelijk om in de eigen straat te parkeren.

In april werd in Puurs centrum betalend parkeren van kracht. In de straten buiten het centrum steeg de parkeerdruk.

Hugo Rousseau woont al dertigjaar in de Reststraat: 'Ik heb een garage aan mijn huis, maar daar kan ik niet inrijden als er aan de andere kant van de straat een wagen geparkeerd staat, want dan is de straat te smal. Dan moet ik mijn wagen parkeren waar ik plaats vind op straat.'

Een straat verder ligt het Kerkplein, daar is een groot deel van de parkeerplaatsen op een doordeweekse dag nog vrij. 'Daar moet je parkeren met een bewonerskaart, of mag je slechts twee uur staan met een parkeerschijf. Natuurlijk komen mensen dan in onze straat staan', aldus Rousseau.

Ook de bewoners aan de overkant van de straat ondervinden problemen. 'Onze garages bevinden zich gelukkig aan de achterkant van ons huis, maar gezinnen met een tweede wagen kunnen die amper kwijt in onze eigen straat', vertellen enkele bewoners. Enkele parkeerplaatsen worden bovendien ingenomen door aanhangwagens of caravans van buurtbewoners en ook leerkrachten van Sjabi en bewoners van nabijgelegen appartementen parkeren er vaak.

'Wij zouden graag hebben dat ze van onze straat ook een zone met bewonerskaart of parkeerschijf maken. En anders kunnen ze de parkeerplaatsen misschien uitsluitend toegankelijk maken voor de bewoners van de Reststraat. '

'De nieuwe regeling is nog maar net van start en we evalueren dat nog tot eind deze maand', zegt mobiliteitsambtenaar Pol Nijs. ‘Na de zomer beslist de gemeente of de blauwe zone kan uitgebreid worden'.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio