Twee olifanten overleden in Nederlands dierenpark

Twee olifanten overleden in Nederlands dierenpark

Archieffoto

In het Nederlandse Dierenpark Emmen zijn maandag twee olifanten overleden. Het gaat om de 31-jarige Htoo Khin Aye en haar zoontje dat ze op 22 mei ter wereld had gebracht. Dat heeft het dierenpark maandagavond gemeld.

Htoo Khin Aye, volgens een woordvoerder de 'oma in de kudde', maakte een zieke indruk en was daarom maandagochtend samen met haar jong apart gezet. In de stal viel de moeder, die daarbij bovenop haar jong terecht kwam. Htoo Khin Aye kon nog overeind komen, viel even later weer, maar bleef toen liggen. De dierenarts constateerde dat ze dood was.

Het pasgeboren olifantje Thura leek amper gewond, maar door de verminderde gezondheid van z'n moeder was het jong verzwakt. Om een lange lijdensweg te voorkomen, hebben de olifantenverzorgers en dierenartsen uiteindelijk 'in gezamenlijk overleg en unaniem de moeilijke beslissing genomen' om het olifantje te laten inslapen.

Onderzoek op beide dieren moet uitwijzen wat er precies aan de hand was.

Eind oktober 2011 was er ook al olifantenleed in Emmen. Het dierenpark werd toen ontruimd nadat een van de mannetjesolifanten in een greppel rond het olifantenverblijf was gevallen. Olifant Radza liep daarbij een schaafwond op aan zijn slurf en brak een van zijn slagtanden af. Een dierenrechtenorganisatie vond dat de dierentuin het welzijn van olifanten door zo'n greppel in gevaar brengt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees