Mode

Vrouwen denken meer aan kleren dan mannen aan seks

Vrouwen denken meer aan kleren dan mannen aan seks

Foto: shutterstock

Volgens een onderzoek van de Britse webshop very.co.uk dwalen denken vrouwen 91 keer per dag aan mode. Dat is bijna vijf keer zoveel dan mannen aan seks denken.

De enquête, waaraan 1.000 Britse vrouwen deelnamen, wees uit dat een vrouw gemiddeld een uur en negentien minuten per dag bezig is met mode. Concreter: om de 11 elf minuten en 23 seconden dwalen de vrouwelijke gedachten af naar iets dat met kleding te maken heeft: ze plannen hun outfit, bewonderen wat iemand anders aanheeft, kijken uit naar een shoppingtripje of bedenken dat ze dat paar schoenen toch hadden moeten kopen. Volgens stijlverantwoordelijke Rebecca Elderfield komt dat omdat mode vooral voor jonge vrouwen meer is dan alleen kleding: 'De resultaten van onze enqête bevestigen dat het om meer gaat dan een interesse of een hobby, het is een levenswijze', meldt ze.

Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Ohio is bovendien gebleken dat mannen 'slechts' om het anderhalf uur seksgerelateerde gedachten hebben. Dat is slechts 19 keer per dag en dus ongeveer vijf keer minder dan vrouwen aan mode denken.

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees