Mode

Het Louvre verwelkomt eerste catwalkshow

Het Louvre verwelkomt eerste catwalkshow

Foto: Shutterstock

Voor de eerste keer in zijn lange geschiedenis verwelkomt het Louvre in Parijs een catwalkshow. De eer valt te beurt aan modehuis Salvatore Ferragamo, dat er dinsdagavond zijn resort collectie presenteert.

Modeontwerpers gaan steeds op zoek naar de juiste setting om een nieuwe collectie te presenteren. Zo worden in Parijs vaak Le Grand Palais of Palais des Tuileries voor een korte tijd ingepalmd voor een catwalkshow.

Ook op de binnenplaats van het Louvre werden al menig collecties voorgesteld, maar de gebouwen bleven steeds gesloten voor het modeminnende publiek. Tot nu. Modehuis Salvatore Ferragamo zal dinsdagavond zijn resort collectie 2012 voorstellen op een 140 meter-lange catwalk binnenin het historische gebouw.

Salvatore Ferragamo kreeg die mogelijkheid aangeboden omdat het een van de huidige tentoonstellingen in het Louvre sponsort: de expo 'La Sainte Anne, l'ultime chef-d'oeuvre de Léonard de Vinci'. Het meesterwerk werd twee jaar lang gerenoveerd en is nog te zien tot en met 25 juni.

De show is live te volgen om 20.30 uur via de website www.ferragamo.com

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees