Vakantie

Vijf leuke alternatieven voor de festivalcamping

De tipi's op het Boom Festival Foto: Boom Festival

U bent een grote festivalfan, maar slaapt 's nachts liever aan een stuk door, zonder elke nacht aan de Rode Kruis-stand om oordoppen te moeten bedelen? Wij geven u vijf alternatieven voor de festivalcamping, van slapen op een boot tot uw eigen tipi op het terrein.

1. Camping

Wie best in zijn eigen kleine tentje wil overnachten, maar ach, de festivalcamping is volgeboekt, of, jee, vorig jaar heb ik er geen oog dichtgedaan, kan gewoon op een camping in de buurt terecht. U hoeft er nooit aan te schuiven om te douchen, de wc's hebben een spoelbak en vaak kunt u er nog die bemodderde broek kwijt in een wasserette.

Werchtergangers kunnen onder meer terecht op camping De Klokkeberg, op 25 minuten wandelen van het festivalterrein. De camping ligt aan een meer, en uw tentje zet u er al neer voor 6 euro per nacht (4 euro extra per persoon). Reserveren is niet nodig.

Wie naar een festival in het zuiden van het land trekt, heeft keuze genoeg uit een hele resem kleine campings in de Ardennen. Wij probeerden Les Murets in Esneux al uit, op een boogscheut van Luik en ideaal voor wie een ticket heeft voor Les Ardentes. Met een beetje geluk kunt u uw tent opzetten naast de Ourthe, en dat voor amper 10 euro per nacht. 

Gelegenheidscampings nabij de festivals schieten eveneens overal als paddestoelen uit de grond, maar mijdt u best als u allergisch bent voor lawaai en dronken 17-jarigen.

2. Glamping

Kamperen allemaal goed en wel, maar u wil er ook nog wat luxe bij? Glamping (glamourous camping, red.) is al lang geen nieuwe trend meer, maar het is nog altijd even leuk. Er zijn er bijzonder weinig in ons land, maar deze is alvast een leuke: Minicamping Deluxe l'Escargot, compleet met sauna, solarium en stoomcabine. U kunt er ook in een glampingtent slapen, voor de prijs van 60 euro per nacht voor twee personen. De glamping ligt op amper een kwartiertje rijden van Spa, perfect dus voor wie van de Francofolies gaat genieten.

3. Luxe op de festivalwei

Gelukkig kunt u ook op de festivalwei zelf van - een pietsje - luxe genieten. Zo kan u op een hele resem festivals ook deze zomer weer slapen in een Festihut. In de houten chalets, die in de winter dienst doen op kerstmarkten allerhande, is er plaats voor maximum vier personen, slaapt u in een echt bed en hoeft u zich geen zorgen te maken over overstromingen. De prijs verschilt volgens het festival waar u naartoe gaat, maar reken op zo'n 270 euro per nacht voor één Festihut.

Op sommige festivals krijgt u voor die prijs ook een ontbijt. Op Rock Werchter kan u ook in het verwarmde buitenzwembad zwemmen, en mag u aanschuiven op de barbecue op zondag. De plaatsen zijn evenwel beperkt, snel inschrijven is dus aangeraden.

Ook op het Boom Festival kunt u iets comfortabeler - en bovendien origineler - slapen dan in de traditionele pop-uptent. Vanaf 350 euro huurt u een tipi voor het ganse festival.

4. De boot op

Een pak origineler dan de festivalchalet is overnachten op een boot in de buurt. Overal te lande vindt u zogenaamde 'botels', bed and breakfasts op een schip. In Gent vindt u The Boatel aan Portus Ganda, of  aan de Zuidkaai. In het eerste B&B betaalt u vanaf 86,50 euro per nacht, in het tweede betaalt u vanaf 70 euro per persoon, en kunt u ook gebruik maken van de sauna. Ferm doorzakken op de Gentse Feesten en ontbijten in de zon op het dek, iemand?

5. Het vakantiepark

Omdat  een boot met een bende vrienden algauw te klein wordt, is een huisje huren in een vakantiepark misschien een beter idee. Denk Domein Hengelhoef in Houthalen als u een Pukkelpop-ticket heeft (op 15 minuten rijden), Sunparks Kempense Meren in Mol voor de Graspop-fans (op 10 minuten rijden), of Center Parcs De Haan voor wie naar een van de talrijke festivals in Brugge gaat (op 25 minuten rijden).

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S