Mode

Zo kies je een goede koelbox

Zo kies je een goede koelbox

Foto: Shutterstock

Of je nu gaat zonnen aan de Belgische kust of aan de Côte d'Azur: een goede koelbox is een must bij warm weer. Wij zetten drie belangrijke vragen op een rij die je moet stellen voor je er eentje koopt.

Waar ga je naartoe en met wie?
Als jullie er met zijn tweetjes een dag op uit trekken in eigen land, zullen jullie niet veel proviand nodig hebben. Een kleine koelbox met enkele koelelementen die de warmte opnemen is een ideale keuze.

Reis je met je kroost en je (schoon)ouders naar Zuid-Frankrijk, opteer dan voor een groter model. Denk er ook aan om voor afgesloten koelelementen te kiezen. Hierin zit een speciale vloeistof met een hoge warmtecapaciteit zodat deze na afkoeling in de diepvries extra veel warmte kunnen opnemen.

Ga je kamperen, dan zullen de koelelementen je verwachtingen niet inlossen. In dat geval schaf je jezelf beter een box aan die kan gekoeld worden met behulp van een gas- of spiritusbrander

Waar wil je eten?
Bedenk ook waar je de koelbox het meest wil gebruiken. Denk je dat je vooral onderweg zal willen genieten van verse snacks, dan kies je beter voor een compact automodel. Zijn jullie van plan om elke dag van ’s morgens tot ’s avonds aan het strand te liggen, schaf je dan een groot exemplaar aan met wieltjes.

Hoe koud wil je jouw snacks?
Als je ingevroren etenswaar wil meenemen naar je vakantiebestemming, ben je het meest gebaat met een vriesbox. Deze minikoelkasten beschikken over een 12 V-aansluiting en kan je dus aan de sigarettenaansteker in je auto koppelen. Belangrijk detail: sommige modellen kunnen ook maaltijden warm houden, ideaal als je onderweg een pizza koopt en hem pas wil opeten als je een idyllisch plekje tegenkomt.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees