Franse first lady claimt dat haar twitteraccount gehackt werd

De venijnige tweets van de Franse first lady

De venijnige tweets van de Franse first lady

Foto: Photo News

De Franse first lady Valérie Trierweiler kwam deze week in een mediastorm terecht toen ze op twitter haar steun uitsprak voor Olivier Falorni. Dit is de relatief onbekende kandidaat die mogelijk Ségolène Royal van een zitje in het Franse parlement houdt. Haar excuus: een gehackte twitteraccount.

Het is niet ondenkbaar dat Ségolène Royal, de ex-vrouw van Hollande, niet wordt verkozen in haar kiesgebied Poitou-Charentes. Spelbreker is de socialistische tegenkandidaat Olivier Falorni, een kind van de streek, die in de eerste ronde 29 procent van de stemmen behaalde tegenover 32 procent voor Royal. Falorni wil zich niet gewonnen geven, hoewel de PS-tenoren hem aanmanen zich terug te trekken.

'Royal is hier door de PS gedropt. Zij wil in de tweede ronde de enige PS-kandidaat zijn. Dat zijn toestanden zoals in het sovjettijdperk, wij leven nu in het Frankrijk van de 21ste eeuw', weert Falorni zich.

Zijn tegenstrevers in de partij verwijten hem dat hij mogelijk Royal ten val brengt met stemmen van UMP-kiezers. Voor Royal dreigt een ongeziene vernedering.

Bovendien krijgt Falorni nu steun uit onverwachte hoek. De Franse first lady Valerié Trielweiler schaarde zich met een tweet aan de zijde van Falorni.

 

Daarmee rijdt ze niet alleen tegen de kar van Royal, maar ook tegen die van haar echtgenoot. De nieuwe Franse president François Hollande sprak eerder immers al zijn steun voor Royal uit. Vanmorgen nog zei Royal in een tv-interview dat Hollande haar schriftelijk zijn steun had toegezegd.

Helemaal vreemd is de tweet van de Franse first lady niet. Hollande en Royal leefden een dertigtal jaar samen en hebben vier kinderen. In 2007 gingen ze uiteen, nadat Royal een mislukte gooi naar het Elysée had gedaan.

Drie jaar later officialiseerde Hollande zijn relatie met Tierweiler, journaliste bij het weekblad Paris Match. Haar tweet, die ze nadien tegenover het persbureau AFP bevestigde, zorgde meteen voor commotie bij de PS, in het bijzonder bij Aubry. Ter rechterzijde veroorzaakte het mini-psychodrama gemonkel.

Tierweiler liet AFP nu weten dat haar account gehackt moet zijn. Of dat voldoende is om de rel af te wenden, valt nog te bekijken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees