Life! TV beboet door Vlaamse Regulator voor Media

Life! TV beboet door Vlaamse Regulator voor Media

Foto: lifetv

De Vlaamse Regulator voor de Media legt Life! TV een boete van 1.250 euro op wegens inbreuken op de regels inzake productplaatsing en sponsoring. Dat heeft de VRM dinsdag zelf meegedeeld.

De onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media concludeerde na de uitzendingen van 9 maart 2012 van Life! TV, een van de kleinere zenders in Vlaanderen, dat de zender inbreuk pleegde op de regels inzake productplaatsing en sponsoring. In het programma 'Blame the Game' werd de spelconsole Playstation Vita getest en besproken.

De Regulator stelde vast dat het programma specifieke aanprijzingen bevatte bij de bespreking en stelde dat er overmatige aandacht besteed werd aan de console. 'De inhoud en programmering werden dusdanig beïnvloed dat de verantwoordelijkheid en redactionele onafhankelijkheid van de omroep werden aangetast', zegt de VRM in de mededeling.

Daarnaast stelde de Regulator een inbreuk vast op de regelgeving inzake sponsoring.

Bij het bepalen van de sanctie hield de VRM er rekening mee dat er sprake was van ernstige inbreuken en dat Life! TV al in het verleden sancties voor inbreuken op productplaatsing opliep.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees