Bende trekt hele nacht op rooftocht

KONTICH -

Een rondtrekkende bende heeft een indrukwekkende rooftocht gemaakt doorheen de straten van Kontich. In één nacht deden ze een tiental woningen aan.

Een buurtbewoner signaleerde maandagnacht een verdacht tweetal in de Bochtstraat. Ze stapten rond 1uur uit een Citroën Berlingo en wandelden in zwarte kleren en met een zwarte rugzak door de tuin van zijn buurvrouw. Kort daarvoor hadden ze hun gestolen wagen achtergelaten in de Altenastraat, waar ook de sleutels in het struikgewas werden gevonden.

De dieven zetten hun rooftocht verder naar de Abraham Hanslaan. Daar gingen ze aan de haal met geld. Ze pikten uit de garage een Toyota Auris op. Van daaruit ging het richting Kontich Kazerne, met als eerste stop de Meylweg. Daar haalden ze kort voor vier uur alles overhoop op drie verschillende adressen, waar ze onder meer binnenraakten via een kiepraam. Het geblaf van honden hield hen niet tegen en bij tennisclub De Meyl gingen ze aan de haal met de kassa, die leeg werd teruggevonden in de tuin. In de Kleine Meylstraat werd daarna nog geld gestolen.

Achtervolging

Hun volgende haltes lagen op de Cauwlei, Broekbosstraat en de Duffelsesteenweg. Op die laatste locatie konden ze een gevulde portefeuille en een aantal hemden buitmaken. Twee politiemensen, die er op de eerste verdieping woonden, zetten blootsvoets de achtervolging in. Die moesten ze staken, toen de daders vluchtten via de Babbelkroonstraat en de Pauwhoevestraat. In een naburig huis deden ze nog hun behoefte, waarna de mannen zich schoonmaakten met de gestolen hemden.

Dinsdagmiddag werd ook nog ingebroken aan de Edegemsesteenweg (koffiemachine en juwelen) en een poging gedaan aan de Deken Jozef Van Herckstraat. Daar waren mogelijk wel andere daders aan het werk.

Via de voetsporen en de vluchtauto zoekt de politie naar de daders.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio